VVS gulvvarme service: Montering af gulvvarme
Få dejlig gulvvarme på badeværelset og andre steder i din bolig. Vores eksperter hjælper dig helt i mål.
Få hjælp af eksperter til montering af gulvvarme
Er du klar til at få det dejligste varme gulv i din bolig? Vi bruger vores mangeårige erfaring til at hjælpe dig på bedst mulig vis.
De vigtigste fordele ved gulvvarme
Med den rette gulvvarme kan du i nogle rum slippe for at have radiatorer – og i sidste ende dermed opnå en bedre udnyttelse af dine rum, da du har mere frihed til at indrette og møblere rummet.
Det er desuden nemmere at holde rummet rent, og det dejlige varme gulv er med til at give en behagelig varmefordeling i hele huset.
Hvis du får gulvvarme på badeværelset, vil du desuden opleve, at dit badeværelsesgulv tørrer hurtigere.
Få uforpligtende tilbud i dag
Vi har de bedste håndværkere til gulvvarme klar til at rykke ud – så du kan komme helt i mål med dit gulvvarmeprojekt. Uanset hvilken type gulvvarme, du ønsker, kan vi hjælpe dig.
Kontakt os på 40 37 02 16 for at høre mere.

Gulvvarme opbygning: Den vigtigste viden
En typisk gulvvarme-opbygning består af varmerør, der er indlejret i gulvet. Disse rør er ofte placeret i et fordelingslag af isolering, hvorefter de dækkes med en gulvbelægning, som f.eks. kan være fliser, træ eller beton. Varmen cirkuleres gennem disse rør, hvilket opvarmer gulvet.
Vi skal understrege, at vi altid tilpasser opbygningen af din gulvvarme til netop dit gulv og bolig. Vi prioriterer både det praktiske (så enkel installation som muligt), installationsudgifter og energiøkonomien.
Kan vi montere gulvvarme uden at brække gulvet op?
Ja, det er muligt at installere gulvvarme uden at bryde gulvet op – og vi har god erfaring med dette. Det kan bl.a. gøres ved at anvende tynde varmekabler eller varmemåtter, der lægges på den eksisterende gulvbelægning, og derefter støbe et mindre lag beton ovenpå gulvet.
Det kommer dog helt an på den eksisterende isolering, om det giver mening eller ej at gøre det på denne måde.
Kontakt os på 40 37 02 16 for at høre mere.
Hvad er vandbåren gulvvarme?
Vandbåren gulvvarme er et system, hvor varmt vand cirkulerer gennem rør eller plasticslanger i gulvet for at opvarme det. Dette adskiller sig fra el-gulvvarme, der bruger elektriske varmeelementer.
Vandbåren gulvvarme kan være mere energieffektivt og passer godt til huse med centralvarmeanlæg.
Skal du vælge el-gulvvarme eller vandbåren gulvvarme?
El-gulvvarme er lettere at installere, men kan være dyrere i drift. Vandbåren gulvvarme er mere effektivt og billigere, men kræver det rette varmesystem.
Montering af vandbåren gulvvarme er dyrere, fordi man er nødt til at fjerne det eksisterende gulv. El-gulvvarme kan du derimod lægge direkte ovenpå det eksisterende gulv, hvis der er plads til det. I begge tilfælde skal der dog lægges nyt gulv ovenpå gulvvarmeanlægget.
I de fleste tilfælde er det bedst at vælge vandbaseret gulvvarme, da det giver en lavere varmeregning på lang sigt. Hvis du skal sælge dit hus en dag, kan det desuden godt blive en ulempe at have el-gulvvarme som primær opvarmningskilde, da det straffes i beregning af energimærke.
En stor fordel ved montering af el-gulvarme er dog, at det virker uafhængigt af resten af husets alm. varmesystem. Dermed kan du slukke for varmen i resten af dit hus, og samtidig have et dejligt lunt badeværelsesgulv. Dette vil du f.eks. få ekstra gavn af om sommeren.


FAQ om gulvvarme – de vigtigste spørgsmål og svar.
Hvilken temperatur skal gulvvarmen have?
En ideel temperatur for gulvvarme ligger normalt på omkring 25 grader – bliver det over 27 grader, vil det for de fleste begynde at føles for varmt.
23-27 grader skaber for de fleste en behagelig opvarmning i rummet – men det skal selvfølgelig passe til dine individuelle præferencer.
Hvilken temperatur skal gulvvarmen have på badeværelset?
For badeværelser er en behagelig gulvvarmetemperatur typisk omkring 25-28 grader – det er behageligt uden at være for varmt. Vi plejer at sige, at du bør undgå at overstige 30°C for at sikre komfort og sikkerhed.
Hvad gør du, hvis gulvvarmen varmer for meget?
Hvis gulvvarmen bliver for varm, bør du starte med at tjekke termostaten for at se, om den er korrekt installeret. Hvis det ikke virker at skrue ned, kan du undersøge, om der er nogen hindringer, der blokerer varmefordelingen.
I nogle tilfælde kan det også være batterierne, der skal skiftes. Ved vedvarende problemer skal din fagmand inspicere anlægget og muligvis udskifte ledningssystemet.
Gulvvarme varmer ikke – typiske fejl
Typiske årsager til, at gulvvarmen ikke opvarmer korrekt, er bl.a. luftlommer i systemet, defekt sensor, defekte batterier eller et defekt ledningssystem.
Hvis du er komfortabel med dit anlæg, kan du prøve dig ad med udbedring af ovenstående. Ellers kan du altid kontakte os, så skal vi nok finde fejlen og løse problemerne – uanset årsagen.
Gulvvarme virker ikke i ét rum
Tjek først termostatens indstillinger. Hvis den er indstillet korrekt, kan du prøve at tjekke inspicere rummets gulvsensor. Har den nogen synlige skader? Hvis den ser OK ud, kan du kontrollere batterier og strømforsyningen.
Hvis du stadig ikke kan se fejlen, kan der være et underliggende problem. Det hjælper vi dig naturligvis gerne med at løse.
Hvad skal man være opmærksom på med fjernvarme og gulvvarme?
Bruger du fjernvarme, er det vigtigt at få lavet en blandingssløjfe på gulvvarmen, da det får den til at ramme den helt rigtige temperatur.
Skal du slukke gulvvarmen om sommeren?
Der er fordele og ulemper ved at slukke gulvvarmen om sommeren. Du kan overveje at slukke fra maj-september for at spare på varmeregningen, da der bliver luftet mest ud i disse måneder, og du dermed kan spilde en masse varme.
Omvendt er de fleste systemer designet til at kunne køre året rundt og selvregulere efter udendørstemperaturer. Nogle systemer har endda sommerfunktion, som selv sørger for at regulere temperaturen.
Hvis du er i tvivl, kan du altid spørge os – så hjælper vi naturligvis gerne med rådgivning.
Er gulvvarme dyrt?
Generelt kan gulvvarme være en relativt dyr investering i begyndelsen, da selve installationsprocessen kan være omfattende – men det kan være mere energieffektivt og dermed billigere i drift end andre varmekilder på lang sigt.
Omkostningerne ved gulvvarme varierer naturligvis også afhængigt af valg af system og installation.
Gulvvarme priser – hvad koster det?
Gulvvarmepriser kan variere baseret på faktorer som gulvareal, valg af system og installation.
Vi giver altid gerne et uforpligtende tilbud på gulvvarme baseret på antal kvadratmeter, og om det drejer sig om el-gulvvarme eller vandbåren gulvvarme.
